Faner

søndag den 23. december 2012

Bogstavsperler til træet


Eskild har pyntet med nyt pynt på juletræet hver dag de sidste par uger. Nålene sidder nu så løst, at man ikke længere kan hænge nyt pynt på uden, der ligger en bunke nåle under træer bagefter;-) For en 4-årig er bogstaverne et overkommeligt projekt.

Lur mig om han ikke når at lave endnu flere perleplader til træet og måske endda til bedsteforældrene også;-)

onsdag den 19. december 2012

Så blev det alligevel til nye huer


Som jeg skrev i forrige indlæg, så er børnenes nissehuer fra sidste år på mystisk vis forsvundet.
Ingen jul uden nissehuer! Derfor har jeg nu lavet et par nye.
I samme stil men med et par justeringer.

Som en lille detalje har jeg lavet navnemærker i læder. Med et brændemærkestempel har jeg brændt GEERTSEN på en lille rest tyndt læder og sat det i huen som et almindeligt tekstilmærke. Jeg regner ikke med at huerne skal vaskes - ellers var det naturligvis knap så fiks en idé;-)


Johanne fik en hvid kaninpompon på og Eskild en natur/grå kaninpompon på.
Stoffet er fra Stof2000.



onsdag den 12. december 2012

Mangler du kvasten til nissehuen?


Endelig er der kommet hvide kaninskind, der til at stikke i. Tidligere har jeg ikke lavet pomponer af hvide kaninskind, fordi de simpelhen har været så stive, at de nærmest kunne stå lodret:-/ Det var ikke skind, der var egnet til pomponer men mere til punge og andre ting hvor stivheden er en fordel.
MEN NU... har jeg købt mig de finest, blødeste og mest kridhvide kaninskind, der kan blive til smukke og fyldige pomponer, der f.eks. kan bruges på nissehuen.

Jeg blev grebet af julestemningen og måtte også handle lidt kaninpels i knaldrød! :-) Den skovgrønne/brune farve er også ny.

Herunder er et billede af én af de nissehuer, jeg syede til børnene sidste år. Men i år kan jeg ikke finde dem? De var ikke i den store kasse med julepynt. Hvor pokker er de så? Har ledt og ledt og overvejer om det ikke bare er hurtigere at sy to nye? Hm...
Pomponen må nissehuen er mindre end de der sælges i shoppen.

Hvis du kunne tænke dig en rigtig pelspompon til nissehuen, så er de i min lille shop her.